Egyes szám első személyben

(Egyébként túlmutat)

2021/08/06. - írta: egyesszam

Azt kérdezi, hogy túlmutat-e a normális munkatársi viszonyon, ha elmondja, hogy a rövidnadrágom elég jó volt?

Nem biztos, hogy pontosan így fogalmazott, mert azóta kitöröltem az üzenetét, bár ebben az égvilágon semmi durva nem volt, szerintem - szexizmus meg #metoo ide-vagy-oda - az ilyen bókokat receptre kéne felírni, és máris sokkal kevesebb nő pörgetné a fogyitablettákon keresztül a GDP-t. 

Tovább
Szólj hozzá!

Nem nekem

2021/08/05. - írta: egyesszam

...és azt vettem észre, hogy amikor úgy beszélsz, hogy közben elmosolyodsz, akkor először mindig csak a bal oldalon húzod fel a szádat, és akkor -csak ott- picit kilátszódnak a fogaid, majd amikor befejezted, amit mondani akartál, na akkor mosolyodsz el teljesen, de már nem igazán teli szájjal.

Valamiért ez tetszik nekem, pedig nem nekem szól.

Szólj hozzá!

Kispolgárságunk

2021/08/04. - írta: egyesszam

Streameljük a Spotify-ról a zenét, családi csomagban, mert így meg tudjuk osztani a a költségeket többedmagunkkal. Előfizettünk a HBO Go-ra és Netflixünk is van, úgyhogy mi már nem lopjuk a filmeket. Évi egy hosszú nyaralás a tengernél, és év közben minimum 2-3 hosszú hétvége valamilyen fürdőben. Minden sporthoz külön cipő. Adóbevallás, céges kocsi, mobilköltség elszámolás. Külön angol a gyerekeknek, mert az iskolai szart sem ér, a szülői értekezleten is mondtuk. SzMK (na jó, az nem), jótékonysági bál, hajfestés és kozmetikus. C&A alap ruhatár, Zara webshop. Takarítónő, feketén. Üzleti vacsora, olasz bor, kézműves sör. Bio arckrém, Ariel mosószer, szárítógép. Évi pár színház, nem öltözünk ki nagyon, de azért csinosak vagyunk. Választunk, de nem politizálunk.

Jobban élünk, mint az elmúltnyóccév.

Szólj hozzá!

Én fizetek

2021/08/03. - írta: egyesszam

Tudod mit kérek szülinapomra? Vagy karácsonyra. Bár tőlem a fogtündér is adhatja, csak olyan jó lenne...

... egy nap veled. Elmehetnénk az Őrségbe, hajnalban indulnánk, lehet vinnénk a bicikliket is. Útközben sokszor megállhatnánk kávézni útszéli benzinkutakon, de olyanon, ahol rendes presszógép van, mert az automatás kávét nem szeretem. Aztán amikor az egyik kis helyes faluba érünk, leszedjük a bicikliket, és fel-le tekergünk egész nap. Ha nem bírom a hegymenetet, akkor tolom. Ha pedig tetszik egy kiskocsma, akkor oda beülünk, ha nem, akkor megyünk tovább. Már este lesz, mire a parasztházhoz érünk, és rakunk tüzet, ahol szalonnát fogunk sütni. Összecsípnek majd a szúnyogok, és fogunk látni hullócsillagot. 

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása