Egyes szám első személyben

Új trükköt nem csinálsz

2021/09/24. - írta: egyesszam

Cigizés közben Zalán meg én arról beszélgetünk, hogy régen mennyi kocsmai trükköt tudtunk a cigisdobozzal. (Milyen rohadt szánalmas, amúgy, két középkorú a fiatalkori kocsmázásokról beszélget munkaidőben - mert nem munkaidőben már nincs életük.) Pl. volt az, hogy a fóliát kicsit feljebb toltad a dobozon, kiégetted egy picit a sarkát és oda fújtad be a füstöt. Aztán óvatosan le kellett húzni, és a füst szépen jött ki a pici lyukon. Jól nézett ki.

Ahogy erről beszélünk, karikát fúj, amire röhögök, hogy jobb trükk lett volna, ha szívecskét csinál. Erre Kispált idéz félig énekelve:

"Hogyha új trükköt nem csinálsz
Holnap kijön egy óriás
Téged megesz, engem elás
És nem csinál semmi mást
Ez a kurva nagy óriás"

Erre mondom, hogy a Kispál... nekem az egész fiatalságom, mire lekezelően közli, hogy őt már kifejezetten fárasztják a kínrímek, és idegesíti a Csík Zenekaros Lovasi-vonal, mert milyen gáz már ez a mulatós...

Ezzel vitatkozom, mert a Csík Zenekar azért messze van a mulatóstól, annál azért sokkal színvonalasabb, és szerintem inkább a Budapest Bárhoz vezető utat kell értékelni, amire az a riposztja, hogy öregszem.

Ezután egész délután Kispált hallgatok, és újra húszévesnek érzem magam - persze csak addig, amíg bele nem nézek a tükörbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyesszamban.blog.hu/api/trackback/id/tr6916691902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása