Egyes szám első személyben

Paranoia

2021/09/23. - írta: egyesszam

Nehéz megfogalmazni ezt a fajta rettegést, amit érzel. Látszólag ugyanis minden rendben van, csak néhány apró, jelentéktelennek tűnő furcsaság történik, minden nap, elég gyakran, de nem olyan erőteljesen, amire felkapnád a fejedet. A nyugtalanító érzés, amit próbálasz elhessegetni, de valahol hátul, a cerebellumban az a furcsa nyomás nem engedi, hogy elfeledkezz róla.

Gyönyörűen süt a nap, igazi csodálatos vénasszonyok nyara van. Van jó munkád, elég pénzed, megvalósíthatónak tűnő terveid, egészséges vagy, szeretnek és szerethetsz. 

Csak ez a rettegés, paranoia, pánik, ami nem ereszt. Az a baj, hogy pontosan tudod, hogy ilyenkor szokott beütni valami. Aztán azt mondod, hogy az nem lehet, hogy már megint te szívd meg, aztán eszedbe jut, hogy mi a faszért ne lehetne, hiszen nem hiszel a sorsban, az isteni gondviselésben, az élet csak fatális véletlenek sorozata, és ha elég peches vagy, akkor akármit kikaphatsz.

Közben meg bízol, reménykedsz, hogy csak túlreagálsz mindent, ahogy általában (de nem mindig).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyesszamban.blog.hu/api/trackback/id/tr4916691896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása